5 tips om jouw WordPress website veilig te houden

Je hebt dus veel moeite gedaan om jouw bedrijfswebsite er goed uit te laten zien precies zoals je het wou. Vergeet niet om ze ook veilig te maken! Je hebt waarschijnlijk al gehoord van het verhoogde risico op hacking, gegevensdiefstal en web aanvallen, maar je kan veel doen om een website te beschermen. Er zijn enkele belangrijke maatregelen die je kan nemen om het risico te minimaliseren voor jouw website.

1. Minimaliseer het gebruik van plug-ins

Experts zeggen dat kwetsbare plug-ins de beste manier zijn waarop hackers toegang kunnen krijgen tot WordPress-sites. Als het om plug-ins gaat, moet je:

  • het aantal plug-ins tot een minimum beperken. Je hebt er echt niet zoveel nodig, hoe verleidelijk het ook mag zijn!
  • Verwijder alle plug-ins die je niet gebruikt en hou de andere up-to-date.
  • Controleer plug-ins voordat je ze downloadt om er zeker van te zijn dat ze van een betrouwbare bron komen.
  • Verwijder plug-ins die al meer dan twee jaar niet regelmatig zijn bijgewerkt. Controleer de WordPress Directory en zorg ervoor dat de plug-ins nog steeds actief zijn.
  • Gebruik WordPress Security plugins om bedreigingen te detecteren van aanvallers en malware. Populaire opties zijn Wordfence Security, iThemes Security en All in one WP-beveiliging.

2. Maak het moeilijk om in te loggen

‘Admin’ gebruiken als gebruikersnaam of een zwak wachtwoord hebben, verhoogt de kans op een hack. Het nodigt de hackers bijna uit! Zorg ervoor dat je niet standaard ‘Admin’ gebruikt  als gebruikersnaam. Bedenk een unieke en moeilijke gebruikersnaam om te raden. Evenzo bedenk een sterk wachtwoord met een combinatie van letters, hoofdletters, symbolen en cijfers tussen 10 en 15 tekens lang. Als je dit moeilijk vindt, kan je Strong Password Generator gebruiken om er een voor jou te maken. En vergeet niet het wachtwoord regelmatig te wijzigen. Plan het regelmatig in als zakelijke taak.

3. HTTPS

Als je een website aanpast naar HTTPS, wordt de verbinding tussen de webserver en de webbrowser versleuteld, die alle gegevens beschermt tegen aanvallen. En als extra bonus, HTTPS verbetert de ranking op de Google-ranglijst!

4. Gebruik tweefactor authenticatie

Tweefactor authenticatie beschermt een website tegen een hacker die onbeperkte combinaties probeert van gebruikersnamen en wachtwoorden.

5. Back-up en update

Door regelmatig back-ups en updates te maken, blijven alle websitegegevens veilig. Zelfs bij een hack kan je toch een backup terugplaatsen en zo de website weer online krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on google
Google+

Wellicht ook interessant voor jou

error: Content is beschermd!
Scroll naar top